een nieuw jaar een nieuwe kijk op de orchieeën !
vzw Papilio
Contact
Soorten
Diversen
Foto's
Agenda

Kan men orchideeën kweken in de tuin en huiskamer?

Het kweken van orchideeën is een prachtige moderne hobby die een tropisch tintje in huis brengt. Het vertoeven tussen deze parels van het groene woud doet u tijd en lawaai vergeten. Iedereen, die met succes kamerplanten kan verzorgen, zal dit ongetwijfeld ook kunnen met orchideeën, want speciale hulpmiddelen zijn niet aan de orde. Wel is het raadzaam dat men iets weet over de levenswijze van de orchideeën en praktische tips van liefhebbers met jaren ervaring zijn onontbeerlijk. Daarom is het nuttig u aan te sluiten bij een orchideeënvereniging.

Hoe word ik lid ?

door te mailen naar : chris Van Hecke

 • Naam + Voornaam
  Straat + Nr
  Postnummer + Gemeente
  Tel. nummer:
  Email adres:
 • Het jaarlijks lidgeld bedraagt 22.00 €
 • De betaling dient te geschieden op bankrekeningnummer

Wij zullen na betaling de inschrijving bevestigen.

Het spreekt voor zich dat uw persoonlijke gegevens vertrouwelijk zullen behandeld worden en niet zullen worden meegedeeld aan derden.(wet op de privacy)

 

Wat mag je verwachten van dit lidmaatschap ?

 • Als volwaardig lid kan je deelnemen aan de maandelijks vergaderingen. Hier worden zowel afzonderlijke planten als soms volledige soorten of regio’s besproken. Regelmatig zijn er lezingen met diavoorstellingen of komen gastsprekers of professionele kwekers over bepaalde onderwerpen een voordracht geven, soms gekoppeld aan een plantenverkoop, enz… Het is een ideaal moment om daar ook sociale contacten te leggen.
 • We onderzoeken de mogelijkheden om gezamenlijke aankopen van planten of materialen te organiseren, waardoor de leden prijskortingen kunnen bekomen.
 • Je kan heel het jaar door beroep doen op onze bibliotheek. De boekenlijst wordt opgemaakt en zal binnenkort op de website verschijnen.
 • Je kan je probleemplant meebrengen en deskundig advies vragen aan de specialisten ter zake

Sitemap