een nieuw jaar een nieuwe kijk op de orchieeën !
vzw Papilio
Contact
Soorten
Diversen
Foto's
Agenda

Zygopetalium intermedium

Wie graag eens overdonderd wil worden door een aangename geur van een bijzondere bloem die moet toch even zijn zinnen zette, op de Zygopetalium Intermedium.

Deze plant heeft een schijnknol met wel tot vijf bladen die 45 cm lang kunnen worden. Het blad is smal en plat. Bloeit in de winter. Op een bloemstengel die 60 cm kan worden zitten 4 tot 6 gespikkelde bloemen van ongeveer 6 cm.

De bloem zelf heeft smalle, gegolfde sepalen en petalen welke lichtgroen zijn en vele grote bruine vlekken. De brede lip is wit met fijne lijnen van paarse kleur. De bloemen zijn lang houdbaar en geuren als geeneen.

De planten groeien het beste bij temperaturen van 13 tot 15 °C 's nachts en overdag zo'n 18 tot 24°C. Geef alle licht; dit is gefilterd zonlicht of helder kunstlicht gedurende 14 tot 16 uur per dag. Luchtvochtigheid 40 tot 60%.

In de groeitijd kun je de pot best vochtig houden en geregeld mesten. In de zomer kunnen ze alles hebben, naarmate het kouder wordt begiet je minder en zelfs een langere periode niet. Als er dan eens een goeie zonnige dag tussenzit dan is het wateralarm, overgieten met lauw regenwater. Is het geen bijzondere dag en moet er toch eens water gegeven worden dan opletten met water geven, dat het hart van de plant niet nat wordt. Liever op het potmengsel gieten .

 

 

 

Sitemap